Galériával frissítve

2023.11.26. 12:30

Nagy létszámú szervezetté nőtte ki magát a mozgássérültek karcagi csoportja

Évzáró rendezvényét tartotta a rendezvényközpontban a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesületének Karcagi Csoportja. Nagy Jánosné szavalata után Szepesi Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Daróczi Erzsébet

A szervezet túl van egy nehéz időszakon

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Lassan nem találunk olyan termet, ahol elférne a csoport, mert szerencsére olyan nagy létszámú szervezetté nőtte ki magát. Természetes az, hogy az önkormányzat támogatja mindazt az egyesületet, csoportot, ahol karcagiak vannak és jól érzik magukat – kezdte a városvezető.

– Nagyon fontos, hogy együtt legyenek, közösségben legyenek, meg tudják beszélni ügyes-bajos dolgaikat, örömeiket, bánataikat. Ebben a  közösségben meg lehet beszélni mindent, át lehet lendülni a nehézségeken, és lehet mosolyogni. Kívánom, hogy a márciusban megválasztott új vezetés a következő évtizedekben is szervezzen sok hasonló rendezvényt – mondta a városvezető.

Murányi Zsigmondné, a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesületének elnöke szólt arról, hogy nyolc éve milyen nehéz helyzetben lévő egyesületet vett át.

– Nagyon féltem attól, hogy ezt a közösséget emiatt nem tudjuk egyben tartani, de elmondhatjuk, túl vagyunk a nehéz időszakon, és már tervezhetjük a jövőnket is. Nagy örömmel tölt el, hogy nem szűnt meg egyetlen csoport sem, jól működnek és sok helyen régi vezető segíti az újakat, hogy a közösségek egyben maradjanak és fejlődjenek – hangzott el a vármegyei vezetőtől.

A karcagi csoport elmúlt nyolc hónapjának működéséről Hudák Ilona csoportvezető tájékoztatta a megjelenteket, akik egy perces néma felállással emlékeztek meg elhunyt tagtársaikról.

A város egyik legnagyobb létszámú csoportja hetente tart fogadóórát tagjaiknak, ahol segítenek ügyeket intézni. A várostól kaptak fürdőbérletet, így tagjaik élvezhetik a gyógyvíz hatását. Voltak makói, máriapócsi és vásárosnaményi kirándulásokon, de tartottak zsíroskenyérpartit, apák napját szalonnasütéssel és volt birkapörkölt ebéd is  ebben az évben. Jövőre is több kirándulást, kulturális programot tervez a vezetőség – jelentette ki a csoportvezető. 

A karcagi csoport vidám jelenettel, szavalattal, Karcagi-Nagy Zoltán magyar nótákkal kedveskedett ebéd előtt a résztvevőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában