Pergető horgászat

2023.11.27. 06:55

Remek hangulat, rengeteg hal – ezúttal csónakokból pecáztak a versenyzők a Holt-Tiszán

Jól sikerült a Tisza Horgászegyesület hétvégi pergető versenye.

Kovács Berta

Csónakból pergettek a horgász csapatokban

Forrás: Beküldött fotó

Csónakok lepték el szombaton a holtágat a második alkalommal megrendezett Alcsi Holt-Tiszai csónakos pergető horgászversenyen.

A Tisza Horgászegyesület megméretésén a rajtszámsorsolást követően összesen negyven, két főből álló csapat szállt vízre horgászeszközökkel felszerelkezve, hogy megpróbáljanak minél több és nagyobb ragadozó halat elcsípni. A megméretésen a kifogott halak testhosszát vették figyelembe. A Lajtos Márton és Kalina Tamás alkotta győztes csapat, mely az Akadó Team nevét viselte, összesen közel kilenc méternyi halat akasztott meg sikeresen.

A hat órán át tartó versenyen 174 hal esett a pecások zsákmányául. Többségében süllő, kősüllő, sügér kapott a vontatott műcsalikra, de horogra akadt néhány csuka, sőt harcsa is. A legnagyobb hal is ez utóbbi faj egy példánya volt: a 72 centiméteres bajuszost Péntek Zsolt fogta ki. A balinok viszont ezúttal nem voltak éhesek.

Az első három helyezett és a legnagyobb halat megfogó horgász értékes díjakat vehetett át.

A résztvevőket a szervezők meg is vendégelték, reggel már helyben sütött lángos és forró tea várta a társaságot, a végén pedig babgulyás.

A versenyen kifogott halak a mérést követően visszanyerték szabadságukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában