Beruházás

2023.11.15. 21:00

Sószobában gyógyulhatnak a miklósi bölcsisek

Parajdi sóval töltött sószobával gazdagodott Törökszentmiklós önkormányzati bölcsődéjének nemrég átadott új épülete. A speciális helyiség nagy segítség lehet a mostanában tapasztalható náthás időszakban.

Molnár-Révész Erika

A sószobát Mózer Istvánné, a bölcsőde dolgozója mutatta meg hírportálunknak

Fotó: Mészáros János

Elkészült a törökszentmiklósi önkormányzati bölcsőde új épületének sószobája. A körülbelül 15 négyzetméteres helyiségben parajdi sóval feltöltött homokozó, sótömbökkel kirakott fal, kis asztal és székek is találhatóak.

A beruházás utolsó eleme ez a sószoba, nagyon örülünk neki, a napokban vehettük birtokba. Éppen jókor, hiszen mostanában jellemző a felső légúti panaszokkal járó megbetegedés a gyerekek körében. Ilyenkor nagy segítség lehet immunrendszerük erősítésében, a megelőzésben és a légzőszervek tisztulásában ez a sószoba

 – tájékoztatott Dancza Istvánné, az intézmény vezetője. 

A gyermekeket jelenleg szokatják a sószobához. A négy csoportból forgásszerűen, heti két alkalommal, 10-15 percen keresztül nevelő felügyeletében tartózkodnak a helyiségben a gyerekek, maximum négyen. 

– Leginkább akkor, amikor nem tudunk levegőre menni, ugyanis a szabad levegő, és a mozgás is elengedhetetlen a kisgyermekek fejlődéséhez. A sószobában viszont nyugalmi állapotban vannak, ezért helyeztünk el benne mesekönyveket, bábokat, homokzót – tette hozzá az intézményvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában