Mindenkinek segít

2023.11.13. 17:00

Súlyos betegségben szenvedők kóstolhattak bele a táncterápiába

A Szivárvány Klub előadássorozatot indított az egészséges életmódról.

Kovács Berta

Nagy-Bana Zsanett szakember előadására sokan voltak kíváncsiak

Fotó: Nagy Balazs

Az egészséges életmódhoz kapcsolódó programsorozatot indított a rákbetegeket és hozzátartozóikat tömörítő szolnoki Szivárvány klub. Hétfő délután a VOKE Csomóponti Művelődési Központban Nagy-Bana Zsanett mentálhigiénés és táncterapeuta tartott előadást a szép számban megjelent érdeklődőknek. Beszélt az egészséges életmód négy alappilléréről: a táplálkozásról, a mozgásról, a pihenésről és a lelki egészségről, kifejtve, mindez hogy hat a szervezet különböző elemeire. Elmagyarázta, miért fontos a fizikai aktivitás, milyen hatása van az egészségünkre a megfelelő pihenés elmaradása, és szólt arról is hogy még ma is az a jellemző, hogy ha a lelki egészségünkkel van probléma, azzal nem szoktunk orvoshoz fordulni.

Ezt követően táncterápiás foglalkozást tartott, olyan mozgásformákat bemutatva, melyek a két agyfélteke működéstét hangolják össze. Ezt a jelenlévők ki is próbálhatták

Forrai Annamária klubvezetőtől azt is megtudtuk, az előadássorozat következő programjai mellett a közeljövőben kézműves foglalkozást is tartanak tagjaiknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában