Évforduló

2023.11.27. 16:30

Színes emlékkönyvet adott ki a jászfényszarui Házunk Tája Klub

Megalakulásának ötödik évfordulóját ünnepelte a klub november 20-án.

Illés Anita

Emlékkönyvvel és tortával ünnepelte születésnapját a Házunk Tája Klub

Fotó: Archív / Pesti József

A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár égisze alatt működő közösség tagjait Nagyné Kiss Mária, klubvezető és Bordásné Kovácsné Katalin, a közművelődési intézmény igazgatója köszöntötte. Az ünnepi összejövetelen mutatták be azt a színes fotókkal illusztrált emlékkönyvet, mely a klub öt évének történéseit, szép pillanatait eleveníti fel. A Házunk Tája Klubban a tagok széleskörű érdeklődését figyelembe véve rendszeresen szerveznek szakmai előadásokat, csoportfoglalkozásokat, tanulmányi kirándulásokat. 

– Nagy horderejű klímaproblémákkal ugyanúgy foglalkozunk, mint az Európai Unió stratégiáival, kiemelten a vidékre vonatkozó aktuális kérdésekkel. Kapcsolatot tartunk kicsikkel és nagyokkal, rendszeresen sütünk-főzünk az óvodai táborban és az idősek otthonában lakóknak. Sokszor gondolunk a régiekre, próbáljuk megőrizni az utódoknak mindazt, ami segít jobban megérteni a világot és felkészít a nehézségek fogadására. Valljuk, hogy az aktív élet, mások szeretete és tisztelete hozzájárul egy barátságosabb világhoz – írta az emlékkönyv ajánlójában Nagyné Kiss Mária klubvezető.

A kiadványban színes képek idézik fel például az első közösségi programot, ami egy hangulatos múltidéző csigatészta készítő foglalkozás volt. Beszámolnak a génmegőrző központokban, magbörzéken és a Zsámboki Biokertben tett látogatásokról, szakmai előadásokról, valamint kertörökségünk felfedezéséről is. Az összeállításban recepteket is találunk, az olvasó megismerheti a redemptio szelet, a rakott mángold és a frittata elkészítését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában