Zebrahiány

2023.11.13. 19:30

Több gyalogos átkelőhelyre lenne szükség Kunszentmártonban

Zebrák és forgalomlassítók kialakításáról dönthet a kunszentmártoni képviselő-testület. A szükséges helyszínekről novemberben végén egyeztetnek majd.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Gyalogos átkelőhelyek létesítéséről beszélt a képviselő-testületi ülés után közzétett videójában Wenner-Várkonyi Attila polgármester. Kiemelte, az élhető települések projekt keretében belül a Deák Ferenc utcán az általános iskolánál kettőt is kialakítanak majd.

– Az igény másfél évvel ezelőtt merült fel, így beépítettük a projektbe, mely jelenleg tervezési fázisban van. Reméljük, hogy tavasz végén, nyár elején megkezdődhetnek a munkálatok – magyarázta.

A lakosok jelzéseiből az is kiderült, hogy a Széchenyi lakótelepen és a vasútállomásnál is egyre nagyobb az autós forgalom, szükséges lenne egy-egy átkelőhelyre. A helyzetet a műszaki osztállyal elemezte a város vezetése, ahogy forgalomlassító akadályok kihelyezését is mérlegelik. A tízmilliós költségre egyelőre más lehetőséget nem látnak, csak a saját forrást. A részletek ismeretében novemberben döntenek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában