Bevált az akció

2023.11.03. 06:55

Több mint tíz szolnoki dohányboltban kérhető csikkgyűjtő kapszula

A frekventált helyeken lévő szolnoki dohányboltokat újra ellátta csikkgyűjtő kapszulákkal az NHSZ.

Rimóczi Ágnes

A kis tárolóedényzet akár zsebben, kistáskában elfér

Forrás: MW archív

Fotó: Mészáros János

Sikeresnek bizonyult a szolnoki NHSZ-csoport természet- és környezetvédő akciója, melynek keretében Szolnok több Nemzeti Dohányboltjában elérhetőek a csikkgyűjtő kapszulák

– A nagy érdeklődésre való tekintettel a frekventált helyeken lévő dohányboltokat újra elláttuk csikkgyűjtő kapszulákkal Szolnokon – tájékoztatta hírportálunkat az NHSZ Szolnok. A társaság illetékesei köszönetüket fejezik ki azoknak, akik már használják ezeket a kapszulákat. Az elszívott cigarettavég ugyanis nem csak egy apró hulladék, hanem egy súlyos környezetszennyező bomba, akár 10 évig is károsíthatja a környezetet

– Több, mint tíz dohányboltba szállítunk újra a kapszulákból Szolnokon a forgalmasabb helyeken. A hétvégén már mindenki kérheti a sajátját, természetesen ingyen – tették hozzá az illetékesek. Eszerint a Konstantin úton, a Levente utcában, a Vasútállomás két dohányboltjában, a Szántó körúton, a Széchenyi lakótelep két dohányboltjában, a Kossuth téren, a Szapáry úton, az Álmos utcában, az Árkádoknál lévő dohányboltban, a Pelikán dohányboltban, valamint a Vörösmező úti dohányboltban lehet a kapszulákat kérni.

A kis tárolóedényzet akár zsebben, kistáskában elfér, benne 10-15 darab csikk eltárolható, amíg a gazdája egy hulladékgyűjtőnél ki nem üríti. A kapszula bármikor kimosható és újra használható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában