Elismerés

2023.12.03. 15:45

A Jászkunság két kereskedelmi szakembere is díjat kapott

Az Európai Kereskedelem Napja alkalmából megtartott budapesti rendezvényen az ágazat jelentős eredményeket elérő dolgozóit is jutalmazták.

Kovács Berta

Fekete Tibor (oklevéllel) Krisán László (balra) és dr. Nagy István társaságában

Forrás: Beküldött fotó

Idén novemberben immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a kereskedelmi szektor legjelentősebb ünnepét Budapesten, az Európai Kereskedelem Napja alkalmából. A napokban megtartott programon díjakat is átadtak.

A rendezvényen a kereskedelmi ágazat jelentőségére és helyzetére hívták fel a figyelmet. Mint elhangzott: Magyarországon a kereskedelemben mintegy félmillióan dolgoznak, a szektor a GDP tizenegy-tizenkét százalékát állítja elő.

Az eseményen hagyományosan rangos szakmai elismerésekkel díjazzák az ágazatban dolgozó munkavállalókat. A kereskedelem legrangosabb díjának számító Klauzál Gábor Elismerő Oklevéllel jutalmazták Fekete Tibor, a COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatóját is. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által alapított Magyar Kereskedelemért Nagydíjat pedig többek között Szalai Botond Zsolt, a Tisza-Coop Zrt. frissáru-beszerzési vezetője is megkapta.

Fekete Tibor 1988-ban szerzett villamosmérnöki diplomát a Kandó Kálmán Villamosipari Főiskolán. A főiskola elvégzését követően 1988 augusztusában a Szolnok és Vidéke ÁFÉSZ-nél kezdett dolgozni, mint programszervező. Személyéhez fűződik a számítógépes rendszer kialakítása, folyamatos működtetése. Munkája és rátermettsége miatt rövid időn belül vezetői munkakörbe került, először számviteli osztályvezető-helyettes, majd ügyviteli osztályvezető lett. 1995-től a szövetkezet főkönyvelője volt, és az átalakulás után 2001 szeptemberétől a COOP Szolnok Zrt. általános vezérigazgató-helyettese és az igazgatóság tagja. 2016 decemberétől a cég igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója. 

A COOP Szolnok cégcsoport vezetőjeként jelentős érdeme van a cégcsoport folyamatos piacbővítésében, eredményes gazdálkodásában és a kereskedelem technikai és technológiai megújításában. 

2016-tól Szolnok Önkormányzat által alapított Szolnok Város Jövőjéért Közalapítvány elnöke. 2018-ban kezdeményezésére alapították meg a „COOP Szolnok a Közösségért Alapítványt”. 2021-ben javaslatára megalakult a szolnoki menedzserklub, a Szapáry Klub, amelynek elnöki tisztjét tölti be. Emellett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei elnökségének tagja. Továbbá a CO-OP Hungary Zrt., valamint a TISZA-COOP Zrt. igazgatósági tagja. Munkáját már több ízben is elismerték. 1991-ben „Szövetkezeti Munkáért” bronz fokozattal, 2009-ben ezüst fokozattal, 2002-ben Szövetkezeti Érdemrenddel tüntették ki. 2010-ben Gróf Károlyi Sándor Gazdaságfejlesztési Nagydíjat, 2011-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszteri Elismerését kapta meg. 2016-ban a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozatával, 2019-ben az Év Vállalkozója Díjjal (VOSZ), 2020-ban pedig Magyar Gazdaságért Díjjal tüntették ki.

Szalai Botond Zsolt (balról), Tóth Géza és Eppel János társaságában
Forrás: Beküldött fotó

Szalai Botond Zsolt tanulmányait 2002-ben, a gyöngyösi Szent István Egyetem gazdasági mérnöki szak kereskedelmi szakirányán végezte. 2006 eleje óta dolgozik a Tisza-Coop Zrt-nél, kezdetben kereskedelmi menedzser volt, majd 2008 márciusában frissáru-beszerzési vezető lett. Üzleti partnereivel, munkatársaival és közvetlen kollégáival kiváló kapcsolatot ápol. Segítőkészség és megbízhatóság jellemzi. Munkáját nagy felelősséggel, precízen végzi. A hűtött és mirelit áru választékának kialakításában és a raktár fejlesztésében végez jelentős munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában