Zagyvarékas

2023.12.02. 18:00

A karácsonyi világításról is tárgyaltak a képviselők

Pályázatokról, munkatervről, kamrarendszerről és a faluról szóló könyv támogatásáról is szó esett Zagyvarékason a csütörtök esti képviselő-testületi ülésen.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Többek között a karácsonyi díszkivilágításról is szó volt csütörtökön a zagyvarékasi képviselő-testület soron következő ülésén. A testület megszavazta a világítás bővítését, több mint egymillió forintot áldoznak az ünnep hangulatának ilyen formán történő emelésére. A falu karácsonyfájára már felhelyeztek egy új fényfüzért, emellett vásárolnak még továbbiakat, az intézményeknek is. A villanyoszlopokra tizenegy darab kilencven cmx2m-es világító dekorációt vesznek, de a meglévő világító díszekből is működik még néhány, ezeket a település központjában szerelik fel.

Dönteniük kellett arról, hogy a Magyar Falu Programban konkrétan milyen beruházásra adjanak be pályázatot. A temető korszerűsítését, fejlesztését szavazták meg, a kegyeleti helyre ugyanis ráfér már a felújítást. A maximális hatmillió forintos keretet célozták meg, ebből az összegből szeretnék felújítani az utakat, az urnafalat, valamint a rossz állapotú kerítést is.

Megalkották a közterületi térfigyelő kamerarendszerről szóló rendeletet is. Jelenleg 78 kamera működik a településen, közülük több intézményekben.

Serfőző Simon költő, író, Zagyvarékas neves szülöttje verses, képes könyvet tervez megjelentetni szülőfalujáról, ehhez kért a testülettől támogatást. A képviselők egyhangúlag megszavaztak e célra háromszázezer forintot.

Az ülésen mindezeken kívül elfogadták a önkormányzat idei évi költségvetésének módosítását, a jövő évi munkatervet, valamint a belső ellenőrzési tervet is. Megválasztották a helyi választási bizottság tagjait. Dr. Farkas Anita jegyző pedig beszámolt a polgármesteri hivatal 2022. évi munkájáról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában