Oktatás

2023.12.26. 15:30

Újabb húsz évre kötött szerződést a szászbereki iskola

Az újabb húsz esztendőre kötött szerződés értelmében a megszokott rend szerint üzemel tovább az általános iskola Szászbereken.

Rimóczi Ágnes

Szászbereki Kolping Katolikus Általános Iskola

Forrás: szaszberek-kolpingsuli.hu

2012 februárjában – Szászberek képviselő-testülete, a szülők és a tantestület döntése értelmében – a település iskolája csatlakozott a római katolikus egyház keretében működő Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezethez. Idén meghosszabbították az együttműködést.
– Tíz év után újabb húsz esztendőre kötöttünk szerződést, így a jövőben a mostani rend szerint üzemel tovább a Szászbereki Kolping Katolikus Általános Iskola – mondta el érdeklődésünkre Alapi József.

A polgármestertől megtudtuk: jelenleg 240 gyerek jár az oktatási intézménybe, a többség már nem helyi lakos. – Nagyjából hatvan szászbereki diák van, a többiek bejárnak Újszászról, Zagyvarékasról, Jánoshidáról, Jászalsószentgyörgyről, Szolnokról és Jászladányról is. Sokan választják ezt az iskolát, mert nagyon erős, jó az oktatás színvonala – emelte ki a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában