Megmérettetés

2023.12.06. 11:25

A szolnoki Pap Boróka lett a Magyarság KicsiNagykövete

A Magyarság KicsiNagykövete program országos döntőjében a vármegyék legjobbjai mérték össze tudásukat a Magyar Nemzeti Múzeumban csütörtökön. Jászkunsági diákokért is szoríthattunk.

Pakainé Pusztai Nóra

Nemrég a vármegyeháza dísztermében köszöntötték a Jászkunsági forduló legjobbjait, Pap Boróka nemcsak a térséget, hanem a magyarságot is képviselheti az országos döntő

Fotó: Nagy Balazs

A Magyarság KicsiNagykövete felhívásra 10-12 éves diákok jelentkezhettek. A vármegyékben online fordulót rendeztek, a lebonyolításról a napokban részletesen beszámoltunk, ahogy a jászkunsági legjobbak névsora is olvasható volt hírportálunkon. Az MTI közlemény adott ki az országos döntő eredményeiről, melynek a Magyar Nemzeti Múzeum adott otthont csütörtökön.

– A kreatív feladatok megoldása mellett a résztvevők felfedezhették, jobban megismerhették lakóhelyüket. Először saját megyéjükben versenyeznek, majd minden vármegye négy legjobbja az országos döntőbe jutva indult a Magyarság KicsiNagykövete címért, valamint a magyarság agrár-, kultúr-, sport- és zöldattaséja címekért – közölték.

A Magyarság KicsiNagykövete címet idén a szolnoki Pap Boróka, a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákja nyerte el. Mint a honlapon írták, a program résztvevői értékes nyereményekkel köztük tablettel és balatoni nyaralással térhettek haza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában