Vakcina

2023.12.28. 18:45

Az SZTK-ban lehet beadatni a Covid elleni védőoltást

Sokan fordulnak mostanában orvoshoz felső légúti panaszokkal, az esetek egy részét a koronavírus okozza. Vármegyénkben a Hetényi Géza Kórház rendelőintézetében nyílt oltópont, ahol péntekenként lehet beadatni a Covid elleni vakcinát, előjegyzés után.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Hetényi Géza Kórház Hősök téri rendelőintézetében lehet beadatni minden péntek délután 13 és 14.30 között a koronavírus elleni védőoltást. A vakcina felvételére az EESZT rendszerben előzetes időpont foglalással van lehetőség. Az oltáshoz TAJ illetve lakcímkártya szükséges, valamit az előző oltásokkal kapcsolatos dokumentáció. A jelentkezőknek a helyszínen kell kitölteniük az oltásfelvételhez szükséges hozzájáruló nyilatkozatot.

Az oltóponton a Pfizer Omicron BA.1 elleni vakcina és a Moderna Spikevax XBB 1.5 vakcina is beadatható. Az 5-11 éves gyermekek számára a Pfizer vakcinát a Tószegi úton, a kórházban adják be a „C” épület földszintjén. 

A kórház tájékoztatása szerint az intézmény folyamatosan figyelemmel kíséri a COVID-19 fertőzöttség mértékét a vármegyében, az oltás iránt érdeklődők, illetve jelentkezők számának függvényében szükség szerint bővítik az oltópont nyitvatartási idejét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában