Nem volt engedélyük

2023.12.01. 06:55

Felháborodtak a lakók: éjfél körül még aszfaltoztak az épülő szolnoki áruháznál

Bár a bolt december 7-i nyitását nagyon várják már a környéken, arra nem számítottak az ott lakók, hogy még késő éjjel is dolgoznak majd a munkagépek a készülő ALDI-nál a szolnoki Ady Endre úton. Mint kiderült, erre nem volt engedélyük, a polgármesteri hivatal határozottan felszólította a kivitelezőt az engedély nélküli munkavégzés beszüntetésére.

Molnár-Révész Erika

Nyár óta dolgoznak az Ady Endre úton, a nyitási időpont is megvan már: december 7-e, csütörtök

Fotó: Mészáros Géza

– Gondoltam, olyan este 10 óra körül csak abbahagyják, de fél 12-kor még aszfaltot terítettek a leendő bolt mellett – mesélte bosszankodva egy környéken élő fiatalember szerkesztőségünknek csütörtökön.

Mint elmondta, azt megérti, hogy a munkával haladni kell, hiszen nagyon várják már, hogy kinyisson a bolt. A környékbeliek és a város sokat harcoltak azért, hogy újranyisson az egykori CBA. 

– Azt viszont fel nem tudom fogni, hogy majdnem éjfélkor hogyan lehetséges az, hogy építési munkát végezzenek. Attól félek, nem tudjuk majd kipihenni magunkat, ha ez így folytatódik – tette hozzá Szabó Szabolcs. 

Nem csak ő, egy idősebb hölgy is panaszkodott az éjszakai elviselhetetlen zajra, ő is attól tartott, hogy ellehetetlenül a pihenése, ha ez így megy tovább. Kérdésünkkel, miszerint van-e engedélye az éjszakai munkavégzésre a kivitelezőnek, megkerestük a polgármesteri hivatalt.

–  A kivitelezőnek nem volt engedélye az éjszakai munkavégzésre, de nem is nyújtott be ilyen kérelmet az önkormányzathoz. Felszólítottuk a céget az engedély nélküli munkavégzés azonnali beszüntetésére – hangsúlyozta Pókász Endre, a városháza sajtószóvivője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában