Vélemény

2018.03.01. 14:40

Nagyon sokan várnak egy új boltra az Ady Endre úton

Levegőt kapkodva meg-megáll. Boltból érkezik. Kezében átlátszó szatyor, benne tej, kenyér és egy kis felvágott. Meg persze az unokáknak néhány csokoládé. A több kiló zöldséggel megrakott szatyrot hazacipelni fájó, fáslival körbetekert lábaival már nem tudná…

Molnár-Révész Erika

Őt, és még számtalan sorstársát is gyakran lehet látni így Szolnok belvárosában. Ha csak tehetem, segítek is nekik. Rengeteg ehhez hasonló történetet hallottam nemrég az Ady Endre út tízemeleteseiben élő nyugdíjasoktól is.

Elmondták, hogy mennyire nehéz már ebben a korban a kilós szatyrokat cipelni több száz méteren keresztül. Azt is elmesélték, sok lakótársuk van, akik már ágyban fekvő betegek. Ők helyettük is bevásárolnak, mert nekik „még megy”.

Azért beszélgettünk, mert az Adyn két éve bezárt volt CBA-ban az elmúlt hetekben mozgást láttak a környéken élők.

Felcsillant a remény, hogy talán újra kinyit a bolt, talán ismét eljön az az idő, amikor nem kell majd több száz métert cipekedniük fájós lábakkal esőben, hóban, fagyban, és talán szélesebb kínálatból választhatnak ismét.

Az Ady Endre úti panelekben élő nyugdíjasok nem luxusra vágynak, csak arra, hogy megszakadás nélkül hozzájussanak a jó minőségű, alapvető élelmiszerekhez. Az tény, hogy az üzlethelyiséget már valaki megvette…

Várjuk a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában