Felújítás

2023.12.27. 11:25

Felszámolják az ideiglenes állapotokat a tűzben megsemmisült berényi trafóállomáson

A jászberényi trafóház kiégését követően folyamatban van az alállomás rekonstrukciója és bővítésének tervezése is megkezdődött – közölte honlapján a MVM Hálózat.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A tájékoztatóból megtudtuk, hogy az alállomásban keletkezett jelentős károk miatt a végleges műszaki megoldás kialakítása 2024-ben is folytatódik, a munkák teljes kivitelezése várhatóan jövő év negyedik negyedévére fejeződik be az ideiglenes állapotok megszüntetésével. Terveik szerint 2024-ben az első, 2027-ben a harmadik, jelenleg 25 MVA teljesítményű transzformátort cserélik, így két új, 40 MVA teljesítményű gép kerül a már most 40 MVA kapacitású második számú transzformátor mellé.

Az MVM Émász ez idő alatt is mindent elkövet ügyfelei zavartalan ellátása érdekében. A munkálatokat követően pedig egy korszerű, megnövekedett kapacitású alállomás biztosítja majd a lakossági és ipari fogyasztók magas színvonalú ellátását

– írták.

Emlékeztettek, hogy a jászberényi alállomás fejlesztési munkálatai 2021 végén kezdődtek, 2023-ra már megtörtént két transzformátor védelmi rekonstrukciója, amikor októberben, a második transzformátor üzembe helyezésekor tűz ütött ki az alállomás épületében. Személyi sérülés nem történt, azonban a tűzeset következtében Jászberényben és környékén rövid időre 14 érintett településen több mint 10 ezer ügyfél maradt villamosenergia-ellátás nélkül. Az MVM Émász szakemberei a tűzoltókkal, illetve a katasztrófavédelem munkatársaival soha nem tapasztalt összefogással mindent megtettek a villamosenergia-szolgáltatás mielőbbi biztonságos visszaállításáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában