Jászapáti

2023.12.16. 11:23

Hat udvaron találtak elképesztő állapotokat az illegális hulladék után kutató közterület-felügyelők

Sajnos a közterületeken is voltak gondok a Dankó Pista utcában.

Illés Anita

A közterület rendjének és tisztaságának fokozottabb védelme, ellenőrzése érdekében indított akciót a közterület-felügyelet Jászapátin. A napokban ebrendészeti, köztisztasági ellenőrézést végeztek a Dankó Pista utcában, ahol felhívták a lakosok figyelmét a felelős állattartásra és az illegális szemetelés problémájára – tájékoztatott közösségi oldalán a jászapáti közterület-felügyelet.

közterület-felügyelet, ellenőrzés, illegális szemét
A közterület-felügyelet fokozott ebrendészeti, köztisztasági ellenőrzést végez Jászapátin
Forrás: Jászapáti közterület-felügyelet Facebook-oldala

Az akció célja többek között a kóbor eb probléma visszaszorítása, az illegális hulladéklerakók felszámolása és a szabályokat be nem tartók szankcionálása. Az ellenőrzés során a közterület-felügyelet munkatársai szóban és írásban is tájékoztatták a lakosokat az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény, valamint a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet szabályairól. Ezeket kinyomtatták és személyen adták át a Dankó Pista utcában élőknek.

– Az utcában összesen hat ingatlant jelentettünk a kormányhivatal felé az udvaron felhalmozódott hulladék miatt. A közterületen is találtunk illegális hulladékot. Adatgyűjtés, a szemét átkutatása és a kamerafelvételek visszanézése után a megszerzett bizonyítékok alapján az illetékes hatóság felé megtettük a feljelentést – közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában