Megoldást keresnek

2023.10.30. 19:00

Kóbor kutyák, illegális szemétlerakás: mezőőr jelentheti a megoldást Tiszaföldváron

A kóbor kutyák, a gondozatlan porták és az illegális szemétlerakók jelentik a legnagyobb problémát Tiszaföldváron. A polgárőrök és az önkormányzat szorosabbra fűzné az együttműködést, mezőőrt is alkalmaznának.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: MW-Archív

Fotó: Karnok Csaba

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen a közterület-felügyelői tevékenységről is beszámolót hallhattak a résztvevők Tiszaföldváron. Cseuz Zsolt alpolgármester közösségi oldalán közzétett adatokból kiderült, hogy a közterület-felügyelő október közepéig 1567 esetben intézkedett a tiszazugi városban, a szám a tavalyi évhez képest minimálisan emelkedett.

Három fő problémát soroltak fel, melyek között megjelenik a kóbor kutyák kérdése, a gondozatlan telkek és az illegális hulladéklerakók. A város vezetése kerekasztal-beszélgetést kezdeményezett a helyi polgárőr egyesülettel, hogy segítsék a településőr munkáját, megelőzve az illegális szemétlerakást, illetve hozzájáruljanak a reggeli forgalomban ahhoz, hogy a gyermekek biztonsággal juthassanak be az intézményekbe.  

A kamerák számának bővítése mellett, mezőőri pozíció meghirdetését is tervezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában