Siker

2023.12.28. 11:25

Megtörtént a karácsonyi csoda: összegyűlt a pénz a szolnoki Galó Tomi gyógykezeléséhez

Hihetetlen, ami történt. A család alig találja a szavakat.

Rimóczi Ágnes

Mérhetetlen az öröm a Galó családban, összegyűlt a szükséges pénzösszeg

Fotó: Bozány Andrea

Valószínűleg az idei lesz a legemlékezetesebb karácsony a szolnoki kötődésű Galó család életében. A szent ünnep után egy nappal ugyanis megtörtént a csoda: összegyűlt a szükséges összeg, ami ahhoz kell, hogy kisfiuk, Tomi a reményt adó génterápiában részesülhessen. Az SMA1-s kisfiú állapota javításához a Zolgensma gyógyszerre van szükség, mely a legutolsó, legkedvezőbb ajánlat szerint – a járulékos költségekkel együtt – hétszázmillió forintba kerül. December 27-én száz százalékra „ugrott a mutató”, összegyűlt a pénz.

Tomi anyukája ölében boldogan bontotta a csomagokat 
Forrás: Beküldött fotó

Nem találjuk a szavakat! Óriási hálával és örömmel írhatjuk, hogy megcsináltuk, együtt tényleg sikerült

– ezekkel a szavakkal tette közzé a jó hírt Hornischer Anikó. Tomi édesanyja elárulta: nem volt egyszerű, de a támogatók segítségével sikerült.

– Átéltünk hullámvölgyeket és hullámhegyeket. Néha úgy éreztük sosem leszünk meg. Néha úgy éreztük elfáradtunk, de akkor Ti mindig bátorítottatok minket, nem hagytátok, hogy feladjuk. Köszönjük nektek! Örök hálánk és elismerésünk minden egyes embernek, cégnek és alapítványnak, aki bármilyen módon segítette a harcunkat – írta köszönettel posztjában Tomi édesanyja.

Tomika nagyon szereti a karácsonyi időszakot, még a mézeskalács készítésben is segédkezett 
Forrás: Beküldött fotó

A bejegyzésből kiderült, hogy az utolsó napon egy cég nem kevesebb, mint hetven millió forinttal segített, ezzel lett meg az összeg. 

– Hatalmas hálával tartozunk nekik, hogy lerövidítették az utat számunkra – írta az édesanya.

A gyűjtés kicsit több mint két évig tartott, ez idő alatt nagyon sokan álltak a család mellé.

– A két év és egy hónap alatt, amíg a gyűjtés tartott megmutatkozott, hogy az emberek összefogásának ereje határtalan, hogy lehetetlen tényleg nem létezik.

Csodák tényleg vannak! A gyógyszer örökre meg fogja változtatni Tomika és a mi életünket! Köszönjük, hogy megadtátok az esélyt neki is!

– A feladat oroszlán részén már túl vagyunk. A kezelés után rajtunk a sor, hogy a rehabilitációval és az eszközökkel kihozzuk belőle a legjobbat – tette hozzá hálával és reményekkel telve az édesanya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában