Évkezdés

2023.12.27. 19:45

Mindenki maga dönthet arról, meddig marad a jeges vízben a különleges szolnoki rendezvényen

Aki frissen szeretné kezdeni az újévet, jó alkalmat talál erre Szolnokon, ugyanis a hagyományoknak megfelelően ismét megszervezi a Jeges Csobbanást a Szolnok-Tisza Rotary Club január elsején a Holt-Tiszán. A vidám esemény részleteiről Tárnai Csabát, a program szervezőjét kérdeztük.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– Jövő év első napján ismét lesz Jeges Csobbanás az Alcsi- Holt-Tiszán?

– Igen, január első napján délután 14 órakor a szokásos helyen, a vízisport telepen várjuk a csobbanókat és az évről-évre nagyobb számú nézőket. Az esemény várhatóan egy órán át tart majd. A mostani csobbanás különlegessége, hogy kacsaúsztatással is összekötjük. A számozott műanyag kacsák támogató jegyeit időben érkezve a rendezvény előtt meg lehet vásárolni, értékes nyeremények reményében, ezt az összeget is jótékony célra fordítjuk majd. A vízben úszkáló víziszárnyasokat a jelentkező csobbanók hozzák ki majd a partra.

Tárnai Csaba, az esemény szervezője
Forrás: Beküldött fotó

– Milyen biztonsági intézkedések lesznek a rendezvényen?

– Az esemény ideje alatt a parton polgárőr biztosítás, orvosi felügyelet és defibrillátor is lesz, a vízen pedig csónakból figyelnek a csobbanók biztonságára. Ezen felül még tárgyalásban állunk a mentőkkel is, hogy milyen formában lesznek jelen a csobbanás ideje alatt.

– Mit tanácsol azoknak, akik még nem vettek részt jeges csobbanásban, mit tegyenek és mit ne az esemény előtt?

– Azt ajánlom, hogy mindenképpen eddzenek előtte, a váltott zuhany otthon erre kiválóan alkalmas. Enélkül, teljesen felkészületlenül nem javasoljuk a részvételt. A vízbe egy felszínen lebegő stégről létrán ereszkedünk be – tehát szó szerint csobbanásról van szó – és egy másik létrán jövünk ki, amely csak a kijövetelre szolgál. Így aki ki akar jönni, azonnal megteheti, akadály nélkül. A szilveszteri buli után a csobbanásig már nem tanácsoljuk további alkohol fogyasztását. A kihívást vállalók eldönthetik, hogy mennyi időt töltenek a vízben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában