Az okozott kár jelentős

2023.12.01. 10:38

Teljesen új transzformátorállomást kellett pótolni a részeg autós miatt Abonyban

A közúti balesetben megsemmisült egy vasoszlopos transzformátor állomásunk, emiatt több száz ügyfelünknél volt hosszabb-rövidebb ideig áramkimaradás – részletezte az Opus Titász Zrt. kommunikációs vezetője.

Hartai Gergely

A baleset következtében teljesen tönkrement a létesítmény

Forrás: Abony város Facebook-oldala

Amint arról korábban beszámoltunk, súlyos baleset történt vasárnap este az Újszászi úton Abonyban, ahol egy autós hajtott neki a helyszínen álló trafóállomásnak. Az ütközés erejétől a létesítmény használhatatlanná vált.

 Szakembereink a kialakult üzemzavarban érintett ügyfelek jelentős részénél rövid időn belül egy más irányú betáplálással biztosították az áramszolgáltatást. Ám voltak olyanok, akiknél csak hétfő reggel 6:30-ra tudtuk visszaállítani a szolgáltatást – részletezte hírportálunknak az Opus Titász Zrt. kommunikációs vezetője. 

Egyházi Nikoletta hangsúlyozta, ekkortól azonban minden, a baleset miatt kialakult üzemzavarban érintett lakónál helyreállt az ellátás. A megsérült hálózati elemek újraépítése, pótlása azonban több napot vett igénybe.

– Teljesen új transzformátorállomást kellett a munkatársainknak pótolni, három oszlopot kellett cserélni, valamint kitápláló vezeték és oszlopkapcsoló cserére is szükség volt. Az okozott kár mértéke jelentős, összege az előzetes számítások alapján is meghaladja a 7 millió forintot – tudtuk meg.

A sérült hálózati rész javításával a szakemberek szerda délután végeztek. A biztonságos munkavégzés érdekében a javítás utolsó szakaszában mintegy 250 ügyfélnél rövid időre ki kellett kapcsolni az áramot, de szerda este fél héttől mindenkinél visszaállította a szolgáltatást az Opus Titász.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában