Szakkör

2024.01.04. 18:30

A Lovagi udvarban szorgoskodnak minden hónapban a kis kukták Karcagon

Szatmári János vezetésével a konyhai alapfogásokat – hámozás és darabolás – már megtanulták a diákok.

Daróczi Erzsébet

Szatmári János mesterséf (balra) és a szakkörösök

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Karcagi Kováts Mihály Általános Iskola Kiskukták főzőszakkörösei a Lovagi udvarban havonta főznek Szatmári János mesterséf vezetésével. A szakkörvezetőtől, Marik Mátyástól, az iskola földrajz–történelem szakos tanárától sem áll messze a főzés. A szakkörön főzés közben a gyerekek szemlélete is formálódik a tabuételek – például kelkáposzta, sütőtök, cékla – megkóstolásával. 

Szatmári János vezetésével a konyhai alapfogásokat – hámozás és darabolás – már megtanulták a diákok, akik munka közben az alapanyagokról is sok információt hallanak a séftől. Minden alkalommal az évszaknak megfelelő, háromfogásos egészséges ételt készítenek, s a nap végén terített asztal mellett közösen el is fogyasztják azokat. 

Legutóbb gesztenyével töltött csirkerolád készült panko morzsában kirántva, mellé kurkumás, zöld fűszeres sült burgonya és kelbimbós saláta volt. Elfogyasztása közben lehetőség volt arra, hogy a diákok a következő szakkörre „kívánságételt” is mondjanak, amit legközelebb megfőznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában