Svédasztalos menza

2024.01.08. 16:30

A szolnoki kodályos diákok is maguk szedik az ebédjüket

A Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola után újabb oktatási intézményben vezették be a svédasztalos menzát. Hétfőtől a kodályos gyerekek is maguk szedhetik az ebédet a tányérjukba.

Rimóczi Ágnes

Már a Kodályban is svédasztalos a menza

Forrás: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

A Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskolában is bevezették a svédasztalos menzát. Az újításról a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. számolt be a társaság közösségi oldalán. 

– A gyerekek kedvence, nem is csoda, hogy a Kőrösi után a Kodályba is „bevittük” a svédasztalos menzát – írták hétfőn a társaság illetékesei. Ahogy közzétették: ezáltal a minőségi és mennyiségi étkezés biztosított, kevesebb ételhulladék marad, a diákokat önállóságra neveli, ráadásul még a helyi őstermelőket is bevonja a közétkeztetésbe.

 – Nem állunk meg itt sem, mert biztosak vagyunk abban, hogy a Kodályból sem érkezik negatív vélemény az újragombolt menza kapcsán – írták a bejegyzésben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában