Közfoglalkoztatás

2024.01.03. 14:00

Abonyban érezhető a munkaerőhiány, de még nem kritikus a helyzet

Elegendő közfoglalkoztatott dolgozik a dél-pesti településen. Kiemelkedő eredményeiket tavaly a Belügyminisztérium díjazta.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– Természetesen, mint mindenhol, így Abonyban is érezhető a munkaerőhiány, azonban ez nem éri el a kritikus értéket, így a közcélú foglalkoztatottak létszáma egyelőre elegendő a feladatok ellátásához – tájékoztatott a helyi állapotokról a városháza sajtóreferense. Lőrinczy Veronika kiemelte, az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft., mint közfoglalkoztató, a startmunka program részeként mezőgazdasági, szociális, helyi sajátosság és hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási programok keretében az elmúlt esztendőben 69 fő foglalkoztatására kötött szerződést a Pest Vármegyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának illetékes osztályával.

Megtudtuk továbbá, hogy a Belügyminisztérium meghívására november végén az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. is képviseltette magát a közfoglalkoztatásban kiemelkedő eredményeket elért települések, intézmények és szervezetek díjazására szervezett ünnepségen. Országosan húsz közfoglalkoztató részesült elismerésben. Az oklevél mellett a társaság 10 millió forintot is kapott, melyet eszközvásárlásra használhat fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában