Iskolaérettség

2024.01.19. 12:00

Hamarosan értesítik a döntésről a jászkunsági szülőket

Napokon belül elbírálja az Oktatási Hivatal a tankötelezettség halasztásával kapcsolatos kérelmeket. A korábbi évek gyakorlata alapján a szülő kérhette, hogy gyermeke egy évet még az óvodában maradhasson.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a szülő kérhette, hogy tankötelessé váló gyermeke halassza az iskolakezdést és még egy évet az óvodában tölthessek. Az Oktatási Hivatal Média- és Sajtóosztálya arról tájékoztatott, a kérelemben bármilyen indoket meg lehetett fogalmazni.

– Az Oktatási Hivatal az eljárása során azt vizsgálja, hogy a gyermek értelmi, lelki, szociális és testi fejlettségének állapota eléri-e az iskolába lépéshez szükséges szintet. A hivatal a kérelem beérkezésétől számított nyolc napon belül dönt. Ha az eljárásban szakértői bizottság bevonására is szükség van, az érdemi döntést a kérelem beérkezésétől számított ötven napon belül hozzuk meg – részletezték.

Biztosítottak arról, hogy a gyermekek számára a legjobb döntés születik, mely a hatályos szabályozásnak megfelel.

Tájékoztatásuk szerint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 2023-ban 784 esetben kérelmezték a tankötelezettség halasztását. Idén január 18. volt a kérelmek beadási határideje, hasonló számra számítottak ebben az évben is. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában