Közmeghallgatás

2024.01.13. 18:30

Ivóvízhálózat: továbbra is problémás a rendszer Tószegen is

Gyakoriak a csőtörések, elavultak a csövek Tószegen. A közelmúltbeli közmeghallgatáson ismét szóba került az ivóvízhálózat problémája.

Rimóczi Ágnes

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

Nem újkeletű a probléma, miszerint elavult az ivóvízhálózat csőrendszere Tószegen. A legutóbbi közmeghallgatáson is felmerült a téma, amire sajnos nem tudott teljesen pozitív választ adni a polgármester. Mint mondta: az elmúlt húsz évben ez már nagyon sokszor volt téma, de most sincsenek jó hírei.

– Igen, köztudott, hogy gyakoriak a csőtörések, elavultak a csövek, mi magunk is folyamatosan jelezzük a politikai döntéshozók felé, hogy ebben lépni kell. Egy húsz évvel ezelőtti kalkuláció szerint Tószegen az ivóvízhálózat korszerűsítése nagyjából 3-4 milliárd forint lehetett, ez most tizen-, de inkább húsz milliárd forint lenne. Az önkormányzat ezt képtelen kigazdálkodni. Tudomásunk szerint nem igen várhatók erre vonatkozó pályázatok, tehát valóban kilátástalannak tűnik a helyzet. A kérdés nem egyedi, rengeteg település jár hasonló cipőben, úgy a vármegyében, ahogy az egész országban. Csak reménykedni tudunk, hogy lesz változás – hangsúlyozta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában