Összefogás

2024.01.29. 19:53

Közös erővel, egy rozoga lakókocsiból építenek otthont Zolinak, a fagyoskodó berényi hajléktalannak

Felmérték a rossz állapotban lévő, felújításra szoruló járgány állapotát.

Illés Anita

A járgány alvázára egy új fabódét terveznek, ahol stabil, lakható részt alakítanak ki

Forrás: Jászberényi Jótékonykodók Facebook-csoport

„Egy lakókocsi adhat reményt a cicájával reggelente fagyban ébredő berényi férfinak” – ezzel a címmel jelent meg múlt heti cikkünk, melyben bemutattuk a jászberényi Molnár Zoltán kálváriáját, aki egy fémlemezekből összetákolt, fűtetlen lapos konténerben lakik évek óta a Zagyva-Zúgónál. 

Ahogy arról hírportálunk is beszámolt, a napokban széleskörű összefogás indult, sokan megmozdultak Zoltánért. Segítői többek között meleg ételt, ruhákat, takarókat, bakancsokat, rádiót, napelemes melegítő eszközt vittek neki, és gyűjtést indítottak egy felajánlott lakókocsi felújítására. 

Molnár Zoltán hajléktalanként évek óta egy fémlemezekből összeeszkábált konténerben lakik
Fotó: Pesti József

Kiss János, önkéntes segítő megkeresésünkre elmondta, hogy hétvégén megérkezett a lakókocsi, jelenleg Jásztelken, egy telephelyen tárolják. 

– Hétfőn felmértük az állapotát. Ennek során megállapítottuk, hogy a bódé része nagyon rossz, szinte használhatatlan és felújítás után sem lenne szerkezetileg stabil. Az alváza viszont tökéletes, ezért arra jutottunk, hogy érdemesebb az alvázra egy teljesen új fabódét készíteni. Stabil, lakható részt szeretnénk kialakítani – számolt be a fejleményekről Kiss János. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában