Testületi ülés

2024.01.17. 09:00

Közösségfejlesztési projektben vesz részt Abony

Az abonyi közösségépítést támogató pályázat benyújtásáról és a városi birkózó klub kérelméről egyaránt tárgyaltak a képviselők az önkormányzat legutóbbi ülésén. Az eseménynek a városháza díszterme adott otthont.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Négy napirendi pontot vitatott meg legutóbbi ülésén a város önkormányzata. A minapi eseményen többek közt a helyi humán fejlesztések témájú pályázat benyújtásához szükséges döntések meghozatala került a grémium elé.

– Az előterjesztésben részletes tájékoztatást adtunk a TOP Plusz pályázatról, amelynek benyújtási határideje eredetileg január 12. volt, azonban ezt az irányító hatóság január 31-re módosította – vezette fel a projektet a település polgármestere. Pető Zsolt hozzátette: egy esetleges nyertes pályázat esetén az önkormányzatnak konzorciumi partnert kell bevonnia, illetve egy munkacsoportot kell létrehoznia az előkészítés és a megvalósítás érdekében egyaránt. A határozati javaslatban arra tett indítványt a város, hogy konzorciumi partnerként az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre és az Abonyi Tarkaborjú Hagyományőrző, Kulturális, Turisztikai Egyesület vegyen részt a közös munkában.

– A javaslatunkban szerepel a konzorciumi tagok és a velük való együttműködési megállapodás elfogadása, valamint egy munkacsoport létrehozása – hívta fel a figyelmet Pető Zsolt.

Mint megtudhattuk, a pályázat elkészítésénél széles társadalmi bázist kell kiépítenie a városnak, amelynek a felhíváshoz igazodó célokat is ki kell jelölnie. Ezek kidolgozásában fontos szerepet kapnak majd az érintett konzorciumi partnerek.

– A pályázat gerincét a helyi kulturális közösségfejlesztési folyamatok alkotják, ám emellett egészségvédelemmel, gyermekvédelemmel és bűnmegelőzéssel is foglalkozik majd a munkacsoport. A támogatás egyébként vissza nem térítendő, önerőt nem kíván meg. Abony 125 millió forintra nyújthat be igényt – részletezte a városvezető.

A tájékoztatót követően a konzorciumi partnereket és a munkacsoport létrehozását egyaránt elfogadta a testület

Ezután az Abonyi Birkózó Klub kérelméről egyeztettek a küldöttek, melynek során jóváhagyták, hogy az egyesület – a január 31-én lejáró szerződést követően is – ingyenesen használhatja a Varga János Birkózócsarnokot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában