Galériával

2024.01.30. 13:54

Látványos videón katonáink éleslövészete: a szolnoki különleges erők is „újratöltöttek”

Nincs pihenő katonáink számára: a minapi éleslövészeten az MK 13-as és a Glock-17-es fegyverek kapták a főszerepet.

Mészáros Géza

Katonáink az izbégi lőtéren gyakorlatoztak

Forrás: Magyar Honvédség

Sűrű évük volt tavaly a magyar katonáknak: harminc éve nem rendeztek például akkora hadgyakorlat, mint volt az „Adaptive Hussars 2023”, mely egyszerre mozdította meg a Magyar Honvédség támogató állományát, légierejét, a szárazföldi erőket, valamint a különleges műveleti erőket is.

A honvédség erői azonban nem ülnek a babérjaikon a jól sikerült gyakorlat után, sőt: a katonaélet idén is dübörög tovább! A tavaly év végi lövészetek után az új esztendő kezdetén a különleges műveletiek fegyvereitől volt hangos az izbégi lőtér – tájékoztatta hírportálunkat a Honvedelem.hu szakportál.

Az egyéni lőképesség fenntartása kiemelten fontos a katonák számára. Ezúttal a Glock-17-es és az MK 13-as fegyverek kapták a főszerepet. A gyakorlatozásról – melyen részt vettek a szolnoki MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár katonái is – látványos képeket és videót is megtekinthetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában