Munkálatok

2024.01.08. 12:00

Lépésenként haladnak a vízvezeték cserével Kunszentmártonban

A napokban érkezik meg a vízminta eredménye, negatív eredmény esetén két bekötővezetéket is rákötnek az új ivóvíz gerincvezetékre Kunszentmártonban.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kiss Annamarie

A Táncsics Mihály utcai új ivóvíz gerinc- és bekötővezetékek építésének második üteme is jól halad Kunszentmártonban. Wenner-Várkonyi Attila polgármester a település közösségi oldalán részletezte, hogy a Szent Imre herceg és Zrínyi Mihály utca közötti szakaszon zajlik a munka. Az év első napjaiban a Bácsvíz laborja akkreditált mintát vett, az eredmény a napokban érkezik meg.

– Negatív eredményt követően a szakaszon lévő 2 bekötővezetéket az új gerincvezetékre kötik – emelte ki. Hozzátette: a Dózsa György utca felé húzódó vezeték cserére szorul vízszivárság miatt.

A hiba miatt a csomópontot átalakítják, az érintett szakaszon egy földalatti tűzcsapot is cserélnek a korrózió miatt.  

– A haváriák elhárítását követően lehet biztonságosan elvégezni az átkötés burkolatainak helyreállítását, addig forgalomkorlátozásra kell számítani – magyarázta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában