Szoljon podcast

2024.01.17. 17:00

Összesen hét csapat mérte össze tudását a szolnoki egészségügyi versenyen

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vármegyei szervezete idén is megtartotta az egészségügyi szakmai versenyt, amelyen ezúttal hét csapat mérhette össze tudását.

Köllő Judit

Összesen hét csapat elméleti és csakorlati feladatok megoldásával mérte össze tudását a vármegyei versenyen

Fotó: Mészáros János

Egészségügyi szakmai versenynek adott otthont szerdán délelőtt a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vármegyei szervezete által kezdeményezett megmérettetés délelőtt kilenc órától vette kezdetét a Gergely Termeben. Az eseményen Piroska Miklós, a kórház  főigazgatója és Dankó Zsuzsanna, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vármegyei területi szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket. 

– Tizenkét éve zajlik ez a szakmai verseny, amely minden esztendőben vármegyei szinten működik – fejtette ki Dankó Zsuzsanna, a területi szervezet elnöke. – Idén hét igen kiváló csapattal állunk szemben, akik közül egy, az országos szakmai versenyen is képviselheti vármegyénket. A próbatételen olyan intézmények szakdolgozói vesznek részt, melyek évek óta az egészségügyben tevékenykednek, továbbá a szakmai kihíváson túl egy csapatépítő és játékos formában is összemérik tudásukat. 

– Nagyon örülök, hogy Jászberényből, Karcagról és Mezőtúrról is érkeztek hozzánk csapatok – vette át a szót Piroska Miklós főigazgató. – Bízom benne hogy egy eredményes és csapatépítő szakmai versenyen szerepelhetnek a jelenlévők, akik közül a legjobb a tavaszi országos döntőben is képviselheti vármegyénket. 

Az írásbeli tesztet követően a versenyzők egy gyakorlati versenyen vehettek részt, amely alap és szakápolástani feladatokból, valamint újraélesztésből állt. Később, újból elméleti feladatok vártak a versenyzőkre, amelyben nagy szükség volt a gyorsaságra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában