Szoljon podcast

2024.01.23. 15:30

Szandaszőlősi néptáncosokat támogat a helyi gazdakör

A Bereczki Máté Gazdakör korábbi hagyományaihoz híven tavaly is megrendezte a borversenyét, az árverezésből befolyt összeget a Szandaszőlős Táncegyüttes Alapítványnak ajánlották fel.

Pakainé Pusztai Nóra

Serfőző Imre, a Bereczki Máté Gazdakör vezetője Hegyiné Mladoniczki Éva intézményvezetőnek adta át a felajánlott összeget

Fotó: Mészáros János

A szandaszőlősi Bereczki Máté Gazdakör borversenyén a díjazott nedűket el is árverezték, az ebből befolyt 60 ezer forintot ajánlották fel a Szandaszőlős Táncegyüttes Alapítványnak. A kezdeményezéshez Szalay Ferenc polgármester is csatlakozott, további 60 ezer forinttal egészítette ki a felajánlást. Az összeget kedden délelőtt a Szandaszőlős Táncegyüttes Alapítványt képviselő Hegyiné Mladoniczki Éva intézményvezetőnek adták át.

– 2023-ban 68 borminta érkezett a versenyre. Kárpátaljáról, Erdélyből, Szlovákiából is neveztek a megméretésre, így vált nemzetközivé a versenyünk – mondta Serfőző Imre, a gazdakör vezetője, aki sikereket kívánt a további munkához.

Hegyiné Mladoniczki Éva intézményvezető kiemelte, jó helyre érkezett a támogatás, az iskola 724 tanulója közül több mint 430 táncol. A szandaszőlősi együttes számos helyen fellép, egyebek mellett színes műsorral gazdagítják a Bereczki Máté Gazdakör rendezvényeit is. Szalay Ferenc polgármester zárásként kiemelte a néptánc fontosságát. 

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában