Pályaválasztás

2024.01.28. 11:23

Szélesre tárta kapuit a berényi campus, rengeteg információhoz juthattak a diákok

A munkaerőpiaci igényeknek megfelelően bővül az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusának képzési kínálata – hangzott el az intézmény nyílt napján, melyet a napokban rendeztek meg. A továbbtanulni vágyók a campus falai között megismerkedhettek többek között a felvételi eljárás menetével, a képzési palettával, a nemzetközi ösztöndíjprogramok lehetőségeivel, valamint a sokszínű diákéletbe is bepillanthattak.

Illés Anita

A felvételi előtt álló diákok szaktájékoztatókon is részt vehettek a Jászberényi Campus nyílt napján

Fotó: Pesti József

A térségből és az ország más pontjairól is szép számmal érkeztek érdeklődők az intézmény nyílt napjára. Vannak, akik már határozott elképzeléssel rendelkeznek a továbbtanulást illetően, míg mások bizonytalanok, hogy melyik intézménybe, milyen szakra adják be jelentkezésüket. A tiszaföldvári Pete Alexa érdeklődésünkre elmondta, hogy tanító vagy gyógypedagógia szakra szeretne jelentkezni. 

– Információszerzés céljából jöttem el a rendezvényre. Bízom benne, hogy a tájékoztatók segítenek majd a nagy döntésben. Érettségi után maradtam a Hajnóczy József Gimnázium és Humán Szakközépiskolában, ahol jelenleg pedagógiai asszisztensnek tanulok. A jövőben mindenképpen gyerekekkel szeretnék foglalkozni – beszélt terveiről Alexa. 

Miközben egyik szaktájékoztatóról a másikra siettünk, szóba elegyedtünk Ábel-Kiss Martinnal is, aki ugyan már túl van a felvételin, de szívesen megosztotta lapunkkal, hogy miért választotta a jászberényi campust. 

– Programtervező informatikusnak tanulok, első évfolyamos vagyok. Vonzó volt számomra, hogy lakóhelyemhez, Szolnokhoz közel van az intézmény. Emellett az is nagyon pozitív, hogy családias, barátságos, támogató környezetben tanulhatok, ahol az oktatók és a hallgatók között személyes a kapcsolat – részletezte a fiatalember, aki a nyílt napon a pontszámítással kapcsolatban felmerülő kérdésekre adott választ az érdeklődőknek. 

A rendezvényt dr. Varró Bernadett, a campus főigazgatója nyitotta meg. Miután köszöntötte a jelenlévőket, a pályaválasztás fontosságáról, a képzési kínálatról és a 2024-es felvételi eljárásról beszélt. 

– A több mint száz éves múlttal rendelkező intézményben a hagyományos tanítóképzés mellett csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, gyógypedagógia, közösségszervezés, tanító és programtervező informatikus alapszakokon, szociálpedagógia mesterképzésen, valamint programtervező informatikus felsőoktatási szakképzésen biztosítunk lehetőséget a továbbtanulóknak. Képzési kínálatunk a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően bővül, jelenleg kidolgozás alatt van a műszaki képzés – ismertette dr. Varró Bernadett. 

A főigazgató szólt arról is, hogy tavasszal elindul az épület teljes felújítása, kívül-belül megszépül a campus. A felvételi eljárással kapcsolatban kiemelte: ebben az évben ügyfélkapura is szükség van, a jelentkezők csak az ügyfélkapus azonosítást követően tudják használni a felsőoktatási felvételi online felületét. Javasolta, hogy akinek még nincs ügyfélkapuja, az minél előbb intézze, ne hagyja az utolsó pillanatra. 

Kollégiumi körsétára invitálták a diákokat 

A nap folyamán az Erasmus+ hallgatói mobilitás programról dr. Szaszkó Rita tanszékvezető tartott előadást. A pályaválasztás előtt állók szaktájékoztatókon, kollégiumi körsétán és kvízjátékon is részt vehettek. Mindezeken túl a campus közösségi programjairól, kezdeményezéseiről is kaptak információkat, valamint feltérképezhették Jászberény kulturális és sportolási lehetőségeit. Megtudtuk, az intézmény a nyílt napot követően, január 29-én, hétfőn előalkalmassági vizsgát tart, melyre január 25-ig lehetett jelentkezni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában