Egészségügy

2024.01.11. 16:00

Szünetel a légszőszervi megbetegedéssel küzdő betegek utógondozása a Hetényiben

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, illetve a Mátrai Gyógyintézetben javítanak tovább a Hetényi Géza Kórházban kezelt légzőszervi megbetegedésekkel küzdő páciensek állapotán az idei évben. Az utógondozás kiszervezésével magas szintű ellátást kapnak a betegek az intézmény vezetője szerint.

Molnár-Révész Erika

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet épülete

Fotó: Nagy Balázs

A tüdőgyógyászati osztály működése továbbra is zavartalan, az ellátásban az előző évhez képest nem történt változás. A légzésszervi rehabilitációs ellátás területén viszont szükség volt átszervezésre – válaszolta Piroska Miklós, a Hetényi Géza Kórház főigazgatója, a Nemzeti Népegészségügyi Központ napokban kiadott határozatával kapcsolatos kérdésünkre. 

– Az előző évhez képest egy területen változott intézetünk esetében a szünetelő ellátásaink köre, mivel tavaly decembertől újraindítottuk Ápolási Osztályunkat, mely magas színvonalon működik, és 30 ágyon folyamatosan biztosítja az ellátást. A légzéskárosodott páciensek állapotának javításához kapcsolódó gondozásra más egészségügyi szolgáltató kijelölését kértük a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központtól. A szolnoki osztályon kezelt betegek utógondozása, rehabilitációja ezért elsősorban az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, illetve a Mátrai Gyógyintézetben zajlik. Mindkét intézménnyel rendkívül jó és hosszú ideje fennálló szakmai kapcsolatot ápolunk, pácienseink rehabilitációja pedig garantáltan magas színvonalon zajlik ezeken a helyszíneken – hangsúlyozta az intézményvezető. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a napokban tett közzé több olyan határozatot, amely országszerte összesen 20 intézményben rendelte el a különböző ellátások szüneteltetését, áthelyezését. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában