Gasztronómia

2024.02.22. 21:55

A legjobb borok versenyeznek hétvégén Szolnokon

Elsősorban Szolnok és környékén termett szőlőből készült, vagy a város és környékén készített borokkal lehet nevezni a Bereczki Máté Gazdakör idei borversenyére, ahová emellett még a nemzetközi kapcsolataikkal érintett területeken termelt nedűket is várják szombaton.

Molnár-Révész Erika

Szombaton délután 16 órától rendezi meg XXXI. Nemzetközi Borversenyét Szolnokon, a Szandaszőlősi Művelődési Házban a Bereczki Máté Gazdakör. A nemzetközi borversenyre a Szolnok és vonzáskörzetében saját maga által termelt szőlőből készült borokkal, illetve a városban és vonzáskörzetében élők, más borvidéken termelt szőlőből saját maga által készített borokkal, továbbá a gazdakör nemzetközi kapcsolataiban érintett területein termelt borokkal lehet indulni. A benevezett nedűket a zsűri a borbírálat szabályai, vagyis egy 20 pontos rendszerben értékeli, és arany, ezüst vagy bronz éremmel minősített oklevéllel ismeri el, a különdíjas borokat pedig serleggel díjazza.

bor,verseny,szandaszőlős,Bereczi Máté Gazdakör
Elsősorban Szolnok és környékén termett szőlőből készült, vagy a város és környékén készített borokkal lehet nevezni 
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A bormintákat fajtánként 2 darab 0,75 literes, lezárt palackban február 23-án, vagyis pénteken 16 és 19 óra között lehet leadni a Szandaszőlősi Művelődési Házban. A leadott mintákat szombaton, a verseny napján 9 órától értékeli a bíráló bizottság. Az eredményhirdetés és az azt követő vacsora 16 órakor kezdődik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában