Program

2024.02.12. 12:00

Egyesületek, alapítványok képviselőinek tartanak előadást Szolnokon

Az Állami Számvevőszék munkatársaival konzultálhatnak az érdeklődő civilek Szolnokon.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Gettyimages.com

Tudásmegosztó előadás várja a civil szervezetek vezetőit, munkatársait kedden 14 órától Szolnokon. A konzultációt a CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat, mint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) címbirtokosa szervezi Baross úti székhelyükön.

Az érdeklődőknek az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Államháztartáson Kívüli Szervezeteket Ellenőrző Igazgatóságának munkatársai tartanak előadást.

A rendezvény célja, hogy segítse a civil szervezeteket gazdálkodási tevékenységükben. Az ÁSZ munkatársai megosztják az ellenőrzések során szerzet tapasztalatokat, tipikus hibákat, jó gyakorlatokat mutatnak be.

A civil szervezetek vezetői nemcsak a szervezeti és gazdálkodási kereteket meghatározó jogszabályi

kötelezettségeknek kell, hogy eleget tegyenek, hanem olyan felelős magatartást is kell tanúsítaniuk, mely támogatja, hogy az általuk irányított szervezet a közpénzekkel való átlátható, elszámoltatható gazdálkodás követelményeinek is megfeleljen –hangsúlyozta dr. Molnár Beáta, a CKSZK vezetője.

A rendezvényen a szervezetek képviselői külön konzultációt is folytathatnak az előadókkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában