Tájékoztatás

2024.02.14. 12:30

Elkezdődtek a betonozások Szolnokon, a csőtörések helyreállítási munkái után

Az aszfaltjavítás után feloldják a forgalomkorlátozásokat a javított útszakaszokon.

Mészáros Géza

Szolnokon a Boldog Sándor István körút kereszteződésében szerdán délelőtt betonoztak

Fotó: Mészáros Géza

Az elmúlt hetekben a napok alatt drasztikusan változó időjárás – 24 óra leforgása alatt fagypont alattiból plusz tíz Celsius-fokra emelkedő hőmérséklet – komoly terhelést okozott Szolnok több évtizedes, ezért rugalmasságát is elvesztő felszín alatti víz- és szennyvíz-hálózata számára. A rossz állagú, avitt eternitcsövek repedezni kezdtek, a vármegyeszékhely számos területén vízcsőtörést előidézve.

A szolgáltató szolnoki Víz- és Csatornaművek Zrt. dolgozói a hibafeltárást és a vízszolgáltatás helyreállítást rendre gyorsan és szakszerűen elvégezték, a feltárás helyét visszatöltötték és -tömörítették. A visszabetonozási munkákra azonban az időjárási körülmények és a betonalapanyag hiánya miatt várni kellett. 

Mindez a város több pontján félpályás útzárat, vagy forgalomkorlátozást jelentett.

Úgy tűnik, csak eddig kellett várni. Szerda reggelre hatalmas betonkeverő-teherjármű ontotta magából a kavics, homok, cement és víz keverékét a belvárosi vásárcsarnok szomszédságában.

A Szapáry út és az Ady Endre út kereszteződésében február 14-én megkezdődtek az aszfalt-helyreállítási munkák, és várhatóan a közeljövőben a város számos, korábban csőtöréstől felbontott, szilárdburkolat-hiányos szakaszán is megtörténnek a betonozások…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában