Kijelölő határozat

2024.02.13. 15:00

Határozatlan ideig szünetel a gyermekneurológiai szakrendelés a berényi kórházban

Budapesten, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában látják el határozatlan ideig a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházhoz tartozó, 18 települést érintő gyermekneurológiai szakrendelést, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztályának nemrég megjelent kijelölő határozata szerint.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Személyi feltételek átmeneti hiánya miatt már január elseje óta teljes óraszámban szünetel a gyemekneurológiai szakrendelés a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban – erről február 2-án tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztályát az intézményvezető egy nemrég megjelent kijelölő határozat szerint. 

A főosztály február 8-tól határozatlan ideig a budapesti Semmelweis Egyetem Klinikai Központját jelölte ki a berényi kórházhoz tartozó települések ellátásra, az indoklás szerint azért nem a vármegyei kórházra esett a választás, mert a Hetényi Géza Kórházat már korábban kijelölték a karcagi Kátai Gábor kórház gyermekneurológiai szakrendelésének átvételére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában