Tájékoztatás

2024.02.12. 13:59

Hétfő reggelre újabb csőtörés történt Szolnokon, ismét az Ady Endre úton zajlik hibaelhárítás

A szolgáltatás mindig gyorsan helyreáll, az útburkolatok javításához idő kell.

Mészáros Géza

Szolnokon az Ady Endre út és a Kolozsvári út csomópontjánál keletkezett csőtörés hétfő reggelre

Fotó: Nagy Balázs

A szolgáltató Víz- és Csatornaművek Zrt. munkatársai és munkagépei hétfőn reggel vonultak fel Szolnokon az Ady Endre útra, ahol a Kolozsvári úti kereszteződés mellett, az autóbusz-pályaudvar közelében kezdték el a hibaelhárítási munkát.

Mint arról Magyarné Bede Marianna, a VCSM Zrt. műszaki igazgatója érdeklődésünkre beszámolt, felszín alatti hálózati vízcsőtörés történt az említett útszakasznál. A társaság munkatársai azonnal megkezdték a hibaelhárítást, ezért a szolgáltatás hamarosan helyreállt, a járműforgalmat azonban itt is fél pályára terelték.

A VCSM Zrt. műszaki igazgatója hozzátette, számos alkalommal érkezik hozzájuk lakossági megkeresés a csőtörések, valamint az út-helyreállítási munkák okán. Hangsúlyozta, a felszín alatti víz- és szennyvíz-hálózat több évtizede, helyenként hetven-nyolcvan éve használatban van, végtére az egész hálózat cserére szorulna, ám ehhez jelentős forrás szükségeltetne.

Magyarné Bede Marianna azt is elmondta, a csőtörések bekövetkeztét nem a VCSM Zrt. idézi elő, illetve, a javítások utáni útalap-helyreállítások folyamata sem közvetlenül társaságukon múlik. A Szolnokon (is) tapasztalható visszabetonozáshoz elsősorban megfelelő időjárási körülmények, másrészt a megrendelt betonanyagok megléte is szükséges

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában