Lista

2024.02.26. 09:00

Rejtélyes hulladékok Tiszainokán, fontos bejelentés a szolnoki kórházban – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Sikerült megfejteni egy jászkunsági drogbanda titkos nyelvét, felborult egy személyautó a 46-os főúton, Mezőtúron – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Épp szemétszedést tartottak Inokán, amikor meghökkentő dolog került elő a csipkebokorból

szemétszedés, hulladék, összefogás, közfoglalkoztatottak
A sportegyesület tagjai a 442-es út mellett gyűjtötték a szemetet a hétvégén, 25 zsáknyi hulladék gyűlt össze, volt köztük egészen rejtélyes is
Forrás: Beküldött fotó

Az elmúlt évek munkaerőpiaci változásainak köszönhetően egyre kevesebb a közfoglalkoztatott, viszont a szemét mennyisége és az illegális hulladéklerakók száma ezzel párhuzamosan nem csökkent. Az önkormányzatok küzdelméhez sok esetben civil szervezetek is csatlakoznak, a hulladékok között pedig olykor egészen meghökkentő dolgok is akadnak.

2. Nem bírják tovább a homokzsákok, folyik be a víz a szolnoki Mentetlenre, már egy kenu is előkerült

árvíz, mentetlen, tisza, folyó
Szombat délelőtt már egy kenut is vízre tettek a helyiek a szolnoki Mentetlen egyik utcájában
Fotó: Mészáros János

Hétvégén tetőzött a Tisza a vármegyeszékhelyen, ahol szombat reggelre már elöntötte a víz a legalacsonyabban fekvő útszakaszokat és telkeket a Mentetlenen. A tulajdonosok által létrehozott egyesület tagjai több ezer homokzsákot raktak le a terület déli oldalán, de azok nem bírják már a víz nyomását, több helyen átfolyt, áttört a víz a kertek felé. 

3. Mostantól mindenkit feljelent a szolnoki Hetényi kórház, aki inzultálja a kollégáikat

kórház, hetényi géza kórház, bejárat
Súlyos döntést hozott a szolnoki Hetényi Géza Kórház dolgozóinak védelme érdekében
Fotó: Nagy Balázs

Pénteken, a szolnoki vármegyeházán rendezték a Magyar Ápolók Napja ünnepséget. A köszöntésen Piroska Miklós, a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, a vármegyei irányító kórház főigazgatója is felszólalt, ám az ápolók méltatása mellett egy súlyos, jóval kevésbé ünnepi kérdésre is kitért.

4. Bejelentették, hogy sikerült megfejteni egy jászkunsági drogbanda titkos nyelvét

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta a Szolnoki Járási Ügyészség két szolnoki, két rákóczifalvai, valamint egy zagyvarékasi férfi letartóztatását, akik marihuánával kiterjedt kereskedést folytattak Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében. 

5. Felborult egy személyautó a 46-os főúton, Mezőtúron

baleset, felborult, autó, katasztrófavédelem
Az autóba egy ember beszorult, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a járműből
Forrás: Mezőtúr HTP

Letért az úttestről, majd felborult egy személyautó február 23-án, péntek reggel Mezőtúron, az Erkel Ferenc utcában, azaz a 46-os főút 28-as kilométerszelvényénél. A jármű a tetején állt meg. A baleset következtében egy ember beszorult, őt a mezőtúri hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a gépkocsiból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában