Jászkunság

2024.02.02. 14:30

Huszonnegyedszer is kiírta a katasztrófavédelem a dr. Balogh Imre Emlékpályázatot

A díj átadására előreláthatóan június 20-án a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fővárosi székházában kerül sor.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Már lehet jelentkezni az idei dr. Balogh Imre Emlékpályázatra, a műveket május 15-ig kell benyújtani.

A 2024-es pályázatra a bírálók olyan tudományos igényű munkákat várnak, amelyek a tűzvédelmi megelőzés vagy a kárelhárítás területét érintik, és támogatják a szakterület fejlődését, fejlesztését. Az egyéni pályázatokban mindezeken kívül ki lehet fejteni műszaki fejlesztéshez, az informatika vívmányainak alkalmazhatóságához, vagy a humánerőforrással való gazdálkodáshoz kapcsolódó témákat, aktuális kérdéseket is.

A legfeljebb harmincoldalas dolgozatokat szakértő zsűri bírálja el, a győztes pályázó egy bevésés nélküli aranygyűrűt vehet át.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. A róla elnevezett díj megalapítását özvegye kezdeményezte. A 2000-ben létrejött megállapodás értelmében a pályázat keretei között kapja meg a felajánlott díjat és az ahhoz tartozó aranygyűrűt az arra leginkább érdemesnek ítélt szakember.

A pályázati felhívás és dokumentáció megtalálható a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában