Energetikai korszerűsítés

2024.02.17. 15:00

Már az utolsó simításokat végzik a művelődési házon Fegyverneken

Körülbelül 90 százalékos készültségben van a Szent Erzsébet úti művelődési ház felújítása Fegyverneken. A legalább 100 éves épület rejtett közfalaival több meglepetést is tartogatott a kivitelezőnek.

Molnár-Révész Erika

Ottjártunkkor már a nagytermet festették a szakemberek

Fotó: Mészáros János

A külső hőszigetelés és festés is elkészült, így kívülről már új külsőt kapott a művelődési ház és a hozzá tartozó irodaépület Fegyverneken, a Szent Erzsébet úton. Bent azonban még zajlik a munka, jelenleg a termek festését végzik a szakemberek, a munkálatokat eddig nehezítette az, hogy a közel 100 éves épülethez az évek során többször hozzáépítettek. Az épület műszaki átadás-átvétele júniusban várható. A beruházás a TOP Plusz energetikai korszerűsítését célzó pályázatán elnyert közel 170 millió forintos forrásból valósul meg.

A pályázat részeként ezzel a felújítással párhuzamosan zajlik a szapárfalui közösségi ház korszerűsítése is, az épület kivitelezési munkálatai körülbelül 75 százalékban készültek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában