Jászkunság

2024.02.19. 09:00

Múltidéző, jogászbál, áradó Tisza – ezek a cikkek voltak a legolvasottabbak múlt héten

Magasan képzett vezető vette át az irányítást a szolnoki kórház kardiológiai osztályán, pénzzel teli pénztárcát találtak a szolnoki polgárőrök – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Az épületből 217, a füsttel még veszélyeztetett belgyógyászatról további 34 beteget menekítettek ki a még üresen álló vadonatúj kórházi szárnyba

Forrás: Archív

Fotó: Mészáros János

1. Magasan képzett vezető vette át az irányítást a szolnoki kórház kardiológiai osztályán

A szakma szeretete miatt vállalta a Hetényi Géza Kórház Kardiológiai Osztályának új vezetője szolnoki megbízatását. Professzor dr. Papp Előd egy hónapja a Dunántúlról érkezett a vármegyeszékhelyre nejével, aki szintén szakmabeli. A főorvos úgy véli, egy nagyon jól működő osztályt vett át, a hálapénzről pedig megvan az egyértelmű véleménye.

A betegek kényelme érdekében néhány apróságon változtatna a Kardiológiai Osztály új vezetője, Professzor dr. Papp Előd, aki szerint az osztály magas színvonalon, kiváló kollégákkal működik jelenleg is
Fotó: Nagy Balázs

2. Ablakokon át adogatták ki a bebugyolált apróságokat – fotókon a 21 évvel ezelőtti szolnoki kórháztűz

Még ma is sokak emlékezetében élénken élnek a 2003. február 9-én történtek: múltidézőnkben a szolnoki Hetényi Géza Kórházban kitört tűzre tekintettünk vissza ritkán látott archív fotók segítségével.

3. Hosszú kihagyás után rendeztek újra jogászbált Szolnokon - galériával

A Magyar Jogász Egylet Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezete szombaton este tartotta a jogászbált. Az eseményen részt vett és beszédet mondott többek között dr. Szűcs László, a szervezet elnöke, dr. Berkó Attila főispán és Szalay Ferenc, a vármegyeszékhely polgármestere is. 

Kellemes hangulatban telt az esemény
Fotó: Nagy Balázs

4. Pénzzel teli pénztárcát találtak a szolnoki polgárőrök

Tíz polgárőr teljesített szolgálatot Szolnok belvárosában és külterületein február 8. és 10. között. Önálló járőrszolgálatban kiemelten a Szolnok Pláza, az Agóra és a vasútállomás környékén láttak el szolgálatot. Volt, hogy sok pénzzel teli pénztárca esett ki egy parkoló autóból, amit észrevettek és hiánytalanul azonnal átadtak gazdájának. 

5. Víz alá kerülhet a Mentetlen Szolnokon

A vásárosnaményi tetőzés értékéből készített előrejelzések szerint a jelenlegi árhullám Kisköre-alsónál február 19-én 730 plusz-mínusz 20 centiméteres, Szolnoknál pedig február 21-én 720 plusz-mínusz 20 centiméteres vízállással tetőzhet. Mindez egyben azt is jelentheti, hogy a szolnoki Mentetlen üdülőövezet mélyebb fekvésű részeit elönti a Tisza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában