Civil program

2024.02.13. 19:30

Nagy érdeklődés övezte az Civil Központ információs programját Szolnokon

Nagy érdeklődés kísérte a civileknek szervezett tudásmegosztó fórumot Szolnokon.

Kovács Berta

A vármegye minden részéről érkeztek civil szervezetek képviselői

Forrás: Beküldött fotó

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) munkatársai tartottak előadást a civil szervezetek vezetőinek, pénzügyi referenseinek kedd délután Szolnokon. A tudásmegosztó fórumot a CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat, mint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) címbirtokosa szervezte Baross úti székhelyén, azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson az egyesületeknek, alapítványoknak gazdálkodási tevékenységükben, a szükséges adminisztrációkkal kapcsolatos tudnivalókban.

Varga Judit vezette fel az előadást általános tudnivalók ismertetésével
Forrás: Beküldött fotó

Úgy látszik, a téma sokakat érdekelt, a vármegye szinte egész területéről közel hetven civil szervezet képviselte magát.

Az előadást Varga Judit, az ÁSZ igazgatósági tanácsadója vezette fel általános tudnivalókat ismertette, majd blokkokra bontva Siposné Dóczi Klára számvevő beszélt a szervezetek létesítő okiratával kapcsolatos elvárásokról, kötelező elemekről, majd a szabályzatokról, külön tárgyalva a közhasznú és nem közhasznú szervezetekre vonatkozó előírásokat. Ezt követően jó példákat is bemutatott, többek között azt prezentálva, hogyan tud egy civil szervezte megfelelni a nyilvántartásokkal kapcsolatos előírásoknak.

Siposné Dóczi Klára számvevő több témát is körüljárt
Forrás: Beküldött fotó

A tájékoztatók mellett a résztvevőknek konzultációra is lehetőségük nyílt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában