Energetika

2024.02.23. 21:30

Sokak pénztárcáját érintő kérdésekről beszélt Koncz Zsófia Törökszentmiklóson

Aktualitások kerültek terítékre a törökszentmiklósi Polgári Esten.

Rózsa Róbert

Az energia köré csoportosult a Polgári Est péntek délutáni, törökszentmiklósi beszélgetése. Az est vendége Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára volt, aki a vendéglátó Herczeg Zsolttal, a térség országgyűlési képviselőjével közös sajtótájékoztatón ismertette a beszélgetésen tárgyalt témákat.

herczeg zsolt,koncz zsófia,polgári est
Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, és Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót pénteken, Törökszentmiklóson
Fotó: Herczeg Zsolt Facebook-oldala

– Nemrég véget ért a nemzeti konzultáció, amelyet másfél millióan töltöttek ki. Annak az egyik legfontosabb része a rezsicsökkentésre vonatkozott. Nagy a tét, hiszen ezt az intézményt már többször sikerült megvédeni, de most újra támadás alatt van – fejtette ki Koncz Zsófia, aki köszönet mondott a magyar embereknek, amiért rendre kiállnak rezsicsökkentés mellett. Hangsúlyozta, a rezsicsökkentés megőrzése az Energiaügyi Minisztérium számára is prioritás.

Az államtitkár kifejtette, az energiaszuverenitás kérdéskörén belül kiemelten fontos a zöldenergia.

– Mi azt gondoljuk, hogy a magyar gazdaság jövője a zöldenergia, a zöldenergia minél szélesebb körű felhasználása. Nagy eredményeket értünk el az elmúlt időszakban ezen a téren, és jelenleg is 200 milliárd forint pályázati kiírás áll rendelkezésre a zöldenergia tárolására – fogalmazott Koncz Zsófia.

– Minden magyar ember tudja, hogy az ország energiakitettségéből milyen nehézségek származnak, emiatt a kormány intézkedéseire volt szükség mind a családok, mind a vállalkozások védelme érdekében – mondta a sajtótájékoztatón Herczeg Zsolt.

A képviselő elmondta, az est témái között szerepelt a június 9-ei európai parlamenti választás, és az ugyanazon a napon esedékes önkormányzati választás is. A képviselő tájékoztatása szerint a kormánypártok kampánya hamarosan elindul a választásokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában