Kézilabda

2024.02.23. 15:45

Parasportolók is versengtek érmekért Törökszentmiklóson

A Magyar Kézilabda Szövetség és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség az elmúlt esztendőhöz hasonlóan, idén is Törökszentmiklóson rendezte meg az egyesített bajnokság harmadik fordulóját. 

Varga Csaba

Nagy csatákat, jó mérkőzések láthattunk a törökszentmiklósi parakézilabda-tornán

Fotó: Beküldött fotó

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye képviseletében, ezúttal is a Bárczi Gusztáv DSK, a Tiszaföldvár-Homoki Speciális Szakiskola csapata indult, amely második helyen végzett a küzdelmekben. Nem kevesebb, mint tizennégy klub 157 játékosa lépett pályára a mérkőzéseken, amelyeknek a törökszentmiklósi Városi Sportcsarnok és a Székács SZKI csarnoka adott otthont. 

Parakézilabda bajnokság Törökszentmiklóson
Fotó: Beküldött fotó

Az ünnepélyes megnyitón jelen voltak és köszöntötték a sportolókat: dr. Berkó Attila Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Főispánja, Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő, Markót Imre Törökszentmiklós polgármestere, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség és a Speciális Olimpiai Szövetség képviselői.

Mint azt a szervezők részéről Szloska Krisztián, a vármegyei kézilabda szövetség elnöke elmondta lapunknak, az első és a második divízióban kétszer 20 perces, míg a III.-ban és a IV.-ben kétszer 10 perces játékidőben mérkőztek meg egymással a csapatok. 

A szakember hozzá tette, hogy a tavaly látott teljesítményekhez képest sokat fejlődtek a játékosok, tehát a befektetett munka és a lelkiismeretes felkészülés meghozta az eredményét. Mindegyik divízióban kiélezett küzdelmeket vívtak az érdekeltek a győzelmekért. Javítási lehetőségük a csapatoknak a következő fordulóban március 22-én és 23-án lesz Nyíregyházán.

Eredmények:

  I. divízió: 1. Türr I. DSE (Baja), 2. Csefosz SE (Szigethalom), 3. Balla DSE I. (Pápa).

 II. divízió: 1. Staféta DSE (Győr), 2. Bárczi DSK (Homok), 3. Marso TCE (Nyíregyháza). 

III. divízió: 1. Balla DSE II. (Pápa), 2. Marso TCE (Nyírbátor), 3. Kézenfog Alapítvány (Kömlőd), 4. Nyíregyházi KK. 

IV. divízió: 1. Hársfa Levelek (Budapest), 2. Csalogány DSE (Budapest), 3. Tempo (Tordas SE), 4. Hársfa Prizma (Budapest). 

Az ünnepélyes eredményhirdetésen az érmek és oklevelek mellett gyönyörű emlékplakettet is kaptak az együttesek, majd a Speciális Olimpia Himnuszát énekelve jelenítették meg az összetartozásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában