Adomány

2024.02.27. 18:00

Több otthonban nincs vécé Tiszabőn, pottyantósokkal segített a szeretetszolgálat

Hatvan család kapott kinti illemhelyet a közelmúltban Tiszabőn, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából. Az adományvécéket vagy olyan háztartásokba telepítették, ahol egyáltalán nem volt mosdó, vagy olyan nagycsaládosok kapták, ahol bár van angolvécé, a zsúfoltság okoz fennakadásokat.

Molnár-Révész Erika

A Tisza-partra néző rendezett porta hátuljában disznóól áll üresen, lakóját nemrég dolgozták fel. A húsnak volt helye, hiszen a ház tulajdonosa, a Mága család öt gyermeket nevel. Az épületet nem olyan rég vásárolták, de már látszanak rajta a renoválás nyomai. Új a bejárati ajtó, a verandát és a kaput is az édesapa újítgatta, de csak nagyon ritkán jut rá ideje, ugyanis az építőiparban dolgozik, hajnaltól késő estig munkában és úton van– tudtuk meg feleségétől, aki a gyerekre vigyázott ottjártunkkor. 

kinti wc,tiszabő,pottyantós,adomány
Ilyen kinti illemhelyet kapott 60 család Tiszabőn a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól, egy a Mága család udvarán áll
Fotó: Mészáros János

A kicsik ugyanis megbetegedtek, az orvos tanácsára nem mentek iskolába. Legnagyobb örömükre az udvaron nem csak disznóól, de madáretető is van, a kedvükért készült. És még valami áll a portán: egy láthatóan új kinti vécé. 

– Nagyon örülünk neki, mert bár bent van angolvécé és fürdőszoba, az öt gyermek miatt sokszor torlódás alakul ki. Így megoldható, hogy mindenki időben sorra kerüljön – mondta Mága Istvánné. 

Mint azt megtudtuk, a nagycsaládon kívül körülbelül 60 háztartás kapott még ilyet a közelmúltban Tiszabőn, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából. 

– Elsősorban azokat a lakosokat helyzetük előtérbe, akiknek egyáltalán nem volt sem benti, sem kinti vécéje. Emellett a nagycsaládosokat igyekeztünk támogatni, akiknek bár van angolvécéjük, de a sok gyermek miatt az szinte mindig foglalt volt. Bízunk benne, hogy most már a faluban nincs olyan ingatlan, ahol nincs illemhely – mondta Tasi Krisztina, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi programvezetője. 

Hozzátette, az adomány illemhelyeket a Fókuszban a gyermek című program részeként vásárolta és telepítette a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. 

kini wc,pottyantós,adomány,máltai szeretetszolgálat
Mága Istvánné három gyermekével Karolinával, Dzseniferrel és Istvánnal. A kicsik betegség miatt maradtak otthon
Fotó: Mészáros János

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában