Galériával

2024.02.19. 13:54

Simi és Panda újra akcióban: traumákat is segítenek feldolgozni Tiszabőn a terápiás kutyusok – videóval

A mozgásfejlesztésben, emellett a kóbor kutyák által okozott traumák feldolgozásában is segít a Kutyabaj-Mentál Kft. iskolavezetője Vámos Zoltán, Pandával és Simivel a két border collie-val. A 4. évfolyamnak évek óta tartanak órákat a tiszabői általános iskolában.

Molnár-Révész Erika

A 4. osztályos tanulók nagy örömmel fogadták ismét Vámos Zoltánt és két border collie-ját Pandát és Simit

Fotó: Mészáros János

A felelős állattartásra nevelésben, a mozgásfejlődésben, és a kóbor kutyák által okozott traumák feldolgozásában is segít a két mentett border collie, Panda és Simi, akiket már régi ismerősként üdvözölnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Általános Iskolájának tanulói Tiszabőn. 

– A 4. osztályos tanulóknak rendszeresen, keddenként és csütörtökönként tartunk kutyaterápiás foglalkozásokat immár évek óta. Sajnos Tiszabőn rengeteg a kóborló eb, van olyan gyermek, akinek sajnos támadásban is volt része. De, a mozgásfejlesztésben és a felelős állattartás kialakításában is nagyon fontos szerepet játszanak, azáltal, hogy a tanulók megismerkednek a kutyával, mint állattal, és azzal, hogyan kell bánni vele – tájékozttaott Kubicsek Judit, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskola igazgatója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában