Horgászhelyek

2024.02.02. 20:36

Rendezett horgászhelyek várják tavasszal a pecásokat

A téli időszakban jóval kevesebb horgász fordul meg a vizek mentén, így jut ideje a halőröknek egyéb tennivalókra is. A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) a hideg idő beálltával minden évben rendbe teszi a kezelésében lévő vizeknél kialakított horgászhelyeket, felkészítve a terepet a következő szezonra.

Kovács Berta

Szabó Milán halőr végez tereprendezést a Nagykunsági főcsatorna partján

Forrás: KTVHESZ

Donkó Péter ügyvezető igazgatótól megtudtuk, ahogy beálltak a fagyok januárban, hivatásos halőreik a Malomzugi Holt-Zagyvánál található horgászhelyeket vették kezelésbe, a kiépített állásokat megtisztították az elburjánzott gyékénytől, nádtól, gaztól.

Január A hónap végén pedig a Nagykunsági főcsatornán is megkezdték a munkálatokat. Tavaly összesen összesen 27 darab horgászhelyet építettek ki 297 folyamkilométer hosszúságban, és most azon dolgoznak, hogy a szezon kezdetén már megújulva várják a pecásokat.

A vizek mentén összesen körülbelül 3000 négyzetméteren tisztulnak meg a horgászathoz kialakított parti helyek.

Mint megtudtuk, a csatorna újonnan átvett keleti ágán a Tisza-tó alatti szakaszon idén szeretnének egy 1300 méter hosszú kövezett utat is kiépíteni, hogy a horgászok egész évben, esőben-sárban is gond nélkül megközelíthessék a vizet. A tavasz beköszöntéig szeretnék e munkálatokkal végezni. Ezen a részen egyébként van már 160 méter út kiépítve, ezt szeretnék meghosszabbítani.

Az Ártéri horgásztó (korábbi nevén Vegyi kubik) környéke sem marad gondozatlanul, bár az az időjárásól is függ, mikor tudnak ott dolgozni. Az efféle tevékenységhez a hideg idő a megfelelő, amikor nem kell a sarat taposni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában