Furulya

2024.02.22. 18:30

Összesen hétezer gyermek arcára csalnak mosolyt zenei produkciójukkal Szolnokon – videóval és galériával

A zene és a komédia együttesével nevetteti meg az ifjúságot a Szolnoki Szimfonikusok és Gabor Vosteen furulyaművész.

Köllő Judit

Nevetéssel teli produkcióval rukkolt elő az ifjúság számára a Szolnoki Szimfonikusok és szólistája, Gabor Vosteen furulyaművész. „A fütyülős furulyás” című produkció ugyanis hatalmas zsibongással és jókedvvel töltötte meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Színháztermét. A februárban és márciusban is több alkalommal játszott humoros darabot összesen tizenötször láthatja az ifjúság.

NB Fütyülős furulyás (20 of 27)
Komédiás előadással szórakoztatták a gyerekeket a szolnoki Agórában
Fotó: Nagy Balázs

A Szolnoki Tankerület, a Szolnok Városi Óvodák, a Szolnoki Szigligeti Színház és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ szervezésében létrejött eseménysorozat több mint hétezer gyermeket érintő fiatalnak nyújt élményszerű kikapcsolódást térítésmentesen. A február 20-án indult „fütyülős” furulyás című előadáson a Szolnoki Szimfonikusok és Gabor Vosteen furulyaművész egy szórakoztató műsort adtak elő szerdán délben az általános iskolások számára.

A sorozat szólistája a zene és komédia egyedülálló kombinációját mutatja be. Képzett klasszikus zenész és humorista, szakterülete az öt furulyán való egyidejű játék, ezért nevezik őt egyszerűen „furulyásnak”. Ezt a tehetségét a komédiás előadásában is megcsillogtatta, amelyet a legkisebbek nagy nevetéssel és tapsviharral jutalmaztak. Vicces mozdulatainak, egyszerű és mulatságos bűvészmutatványainak és kiváló előadói képességének köszönhetően egy igazán szórakoztató produkciót varázsol a színpadra. Ebben természetesen partnere a karmester és a szimfonikus zenekar. A gyerekek nem csupán egy koncertet, hanem egy cirkuszi előadást is láthattak, miközben még a könnyük is kicsordult a nevetéstől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában