Szimultán

2024.02.17. 17:00

Egyszerre 30 táblán játszott a nemzetközi sakkmester Szolnokon – videóval, galériával

Harminc lelkes jelentkezővel sakkozott egyszerre Berebora Ferenc nemzetközi sakkmester szombaton délelőtt a szolnoki Aba-Novák Agórában. A megméretésen gyerekek és felnőttek egyaránt összemérték tudásukat a többszörös magyar bajnokkal.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

Szimultán sakkpárbajt tartottak szombaton délelőtt az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.  Az eseményen Berebora Ferenc nemzetközi sakkmester egyszerre 30 ellenféllel küzdött meg az intézményben.

A mester a vármegye legjobb sakkozójának számít közel 30 éve. A 90-es évek elején a Budapesti Honvéd tagjaként kétszeres magyar bajnok lett, valamint ezüstérmet szerzett a Bajnokcsapatok Európa Kupájában. 

A sakkmester arról beszélt a játék előtt, hogy mindig öröm volt diákjaival megmérkőzni. 

– Minden alkalommal kihívás számomra egyszerre több emberrel játszani, hát még harminccal! – fejtette ki hírportálunknak Berebora Ferenc. 

– A jelentkezők között olyan játékosok is szerepelnek, akiket évek óta tanítok, így nagyon izgalmas velük megmérkőzni. A diákjaim közül többen sokat fejlődtek, és aktívan versenyeken is szerepeltek, ezért nagy öröm számomra, hogy velük is játszhatok – tette hozzá a nemzetközi mester. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában